У Києві провели мітинг на підтримку Ізраїлю

У Києві провели мітинг на підтримку Ізраїлю

Фото, відео
Укрінформ
Єврейські організації Києва провели мітинг та молитву на підтримку народів України та Ізраїлю. Учасники заходу тримали прапори та символіку двох держав.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні, не дивлячись на відстань, своїми думками та молитвами ми з Ізраїлем та всім єврейським народом. Ми вдячні всім, хто сьогодні тут з нами. Ваша присутність свідчить про те, що ви не байдужі до того, що зараз відбувається саме в Ізраїлі. Бажаємо найскорішої перемоги двом великим народам – українському та єврейському», - відзначили організатори мітингу.

В Києві провели мітинг на підтримку Ізраїлю / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Перед учасниками зібрання зачитали звернення посла держави Ізраїль в Україні Міхаеля Бродського, в якому він відзначив, що терористи порушили всі норми права та моралі, а Ізраїль захищатиме себе зі зброєю в руках, як робив це завжди.

«Днями Ізраїль пережив жахливу трагедію – внаслідок нападу терористів на південь Ізраїлю було вбито понад 1000 людей, дітей, жінок, беззбройних людей. Терористи порушили всі норми моралі та права, вони діяли із безпрецедентною жорстокістю. Ми захищатимемо себе зі зброєю в руках саме так, як це робили останні 75 років», - зазначив Бродиський.

Він подякував всім, хто прийшов висловити підтримку Ізраїлю.

Учасники заходу спільно з рабинами виголосили поминальну молитву, яка промовляється за підняття душ померлих та зниклих безвісти.

«Сьогодні молитва присвячена жертвам війни в Україні та війні в Ізраїлі», - наголосили учасники заходу.

Читайте також: Посольство України підготувало рейс з Ізраїлю та працює над евакуацією громадян із сектору Гази

Як повідомляв Укрінформ, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

На цей час відомо про 1200 загиблих ізраїльтян, близько 3000 зазнали поранень. Доля 150 осіб, викрадених та вивезених до сектору Гази, не відома.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни та мобілізував 300 тисяч резервістів для відповіді на терористичну атаку і вторгнення ХАМАСу.

США, ЄС, Україна та інші держави засудили атаки по Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-