Потрібна міжнародна солідарність, щоб змусити РФ компенсувати всі збитки - Шмигаль

Потрібна міжнародна солідарність, щоб змусити РФ компенсувати всі збитки - Шмигаль

Укрінформ
Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль закликав міжнародну спільноту до співпраці й солідарності в зусиллях зі створення універсального механізму компенсації збитків від агресії за рахунок агресора.

Про це він сказав під час онлайн-виступу в середу на Щорічних зборах МВФ і Світового банку в Марракеші, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Світовий банк допоміг нам оцінити потреби відновлення: тільки на проєкти швидкого відновлення нам потрібно $14 мільярдів доларів. У цьому питанні нам потрібна солідарність і підтримка міжнародної спільноти», - зауважив глава українського уряду.

Він підкреслив, що за агресію та вчинені руйнування має заплатити саме агресор. Тому, за його словами, Україна тісно співпрацює з міжнародним співтовариством для створення універсального міжнародного механізму компенсації шляхом конфіскації або іншого використання заморожених активів РФ.

Читайте також: Зеленський закликав використати російські заморожені активи для відбудови України

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Щорічних зборах МВФ і Світового банку в Марракеші закликав міжнародну спільноту забезпечити безперервність підтримки нашої країни в її протистоянні російській агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-