Складно передбачити результат наступного саміту, але Україна наближається до НАТО - Зеленський

Складно передбачити результат наступного саміту, але Україна наближається до НАТО - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає, що наразі складно сказати, яким для України буде результат на наступному саміті НАТО, але переконаний, що наша держава у будь-якому випадку наближається до Альянсу.

Про це він сказав на зустрічі із представниками ЗМІ спільно з прем’єр-міністром Королівства Бельгія Александром Де Кроо, повідомляє Укрінформ.

"Який результат буде на наступному саміті НАТО, мені сьогодні складно сказати. Але в будь-якому випадку ми наближаємось до Альянсу, і ми бачимо це по відповідних сигналах, зокрема свідченням цього є і заява генсека НАТО Єнса Столтенберга", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Глава Пентагону: У цій війні ніхто не повинен вважати, що час грає на боці Кремля

За його словами, сьогодні усі працюють над тим, аби Україна була в НАТО, але це питання вирішує не тільки Україна і не тільки генсек НАТО, а вирішують усі члени Альянсу.

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня 2023 року лідери країн "Великої сімки" у рамках Вільнюського саміту НАТО погодили декларацію безпекової підтримки України. Таким чином, країни G7 започатковували процес переговорів з Україною про визначення довгострокових безпекових зобов'язань для неї.

До декларації можуть приєднатися усі країни, які бажають взяти зобов'язання щодо надання гарантій безпеки Києву.

Читайте також: Зеленський і Столтенберг обговорили постачання зброї та співпрацю України з НАТО

Столтенберг заявив 11 жовтня на початку засідання Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн-16"), яке відбувається у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі, що усі країни-члени Альянсу погоджуються, що Україна стане членом НАТО у майбутньому.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-