Канцлер Австрії сподівається на відновлення «стамбульського» формату перемовин між Україною та РФ

Канцлер Австрії сподівається на відновлення «стамбульського» формату перемовин між Україною та РФ

Укрінформ
Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер сподівається на відновлення "стамбульського" або подібного мирного формату для припинення війни, розв'язаної Росією проти України.

Про це він заявив під час спільної з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом пресконференції в Анкарі, передає кореспондент Укрінформу.

"Президент Туреччини завжди намагався зробити все, щоб покласти край війні. Стамбульські мирні переговори були маяковим проєктом, і на мою думку, вони все ще є сигналом надії. І якщо подібний формат або навіть цей формат буде відроджений, то це може у майбутньому привести до припинення війни", - сказав Негаммер.

Він також відзначив зусилля Туреччини з укладення "зернової угоди" для експорту сільськогосподарської продукції з України, наголосивши на важливості ініціативи для продовольчої безпеки у багатьох країнах.

Читайте також: Глава МЗС Австрії: Жодних переговорів щодо України без України

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня 2022 року в Стамбулі відбувся раунд переговорів між українською та російською сторонами. Після нього українська делегація виступила з низкою пропозицій щодо припинення війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки нашої держави. Це був останній очний етап переговорів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-