У Заходу немає жодного наративу про «суперкорупцію» в Україні - Кулеба

У Заходу немає жодного наративу про «суперкорупцію» в Україні - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що у Заходу немає ніякого наративу про те, що в Україні існує «суперкорупція» і з нею ніхто не бореться.

Про це глава української дипломатії сказав в інтерв'ю Forbes, передає Укрінформ.

За словами Кулеби, його турбує, що нас знову намагаються медійно завантажити в наратив «Україну зливають, корупція перемагає».

«Півтора року ми жили без цієї медійної історії, тепер знову йде вал з усіх боків. Так, комусь це вигідно, є сили у світі, і в США, і в Європі, які хочуть, щоб усі говорили про Україну як корумповану безнадійну державу. Ці сили існують. Але українська влада та суспільство не повинні їм підігравати», - зазначив очільник МЗС.

Він запевнив, що на рівні Білого дому, глав великих країн ЄС немає особливих вимог і претензій щодо корупції в Україні. У цьому контексті Кулеба зазначив, що навпаки під час візиту Зеленського у Вашингтон було дуже позитивно оцінено і внесення закону про спеціального антикорупційного прокурора у Верховну Раду, і рішення про відбір суддів до Конституційного суду.

«Українська держава змінює себе на краще. Чи треба ще більше робити? Треба. Цього ніхто не заперечує. Але ніякого наративу у Заходу про те, що у нас тут «суперкорупція» і ми з цим нічого не робимо, немає», - підкреслив міністр.

Читайте також: Антикорупційні ініціативи стануть одним із ключових напрямків єдиного плану реформ - Шмигаль

Як повідомлялося, США у рамках діалогу, що триває з Україною та іншими сторонами, надали перелік пріоритетних реформ для обговорення та зворотного зв’язку на багатосторонній Координаційній платформі донорів для України у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-