Якщо не буде форс-мажорів, перемовини про вступ України в ЄС розпочнуться до кінця року - Кулеба

Якщо не буде форс-мажорів, перемовини про вступ України в ЄС розпочнуться до кінця року - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає реальним початок переговорів про вступ України до ЄС, якщо не буде форс-мажорів і додаткових вимог.

Таку думку глава української дипломатії висловив в інтерв'ю Forbes, передає Укрінформ.

«Якщо не станеться якихось форс-мажорів і не будуть висунуті якісь нові вимоги чи рекомендації або підрекомендації, думаю, що ми відкриємо переговори до кінця цього року», - сказав Кулеба.

За його словами, Верховна Рада здатна ухвалити всі необхідні для відкриття перемовин законопроєкти.

«Для цього парламенту це тест на патріотизм. Він має його пройти. Поки що голосують. Є більшість, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук веде цей процес через рифи українського парламентаризму», - зазначив очільник МЗС.

Він також спрогнозував, що дискусії щодо сільського господарства будуть найважчими під час переговорів про вступ України в ЄС. У цьому контексті Кулеба зауважив, що агрополітика Європейського Союзу і зараз викликає багато нарікань всередині ЄС.

«Розмова ж не лише про реформу процедур, а й про реформу політик. Можливо, агрополітику ЄС доведеться змінювати і під тиском внутрішніх чинників, і під тиском перспективи членства України. Але я не бачу жодного ризику, щоб тема сільського господарства стала перешкодою на шляху України до членства в ЄС. Будуть знайдені рішення», - переконаний міністр.

Читайте також: Україні потрібен не план Маршалла, а план євроінтеграції - британський історик

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у відеозверненні 6 жовтня заявив, що Україна майже виконала сім рекомендацій, які отримала від Європейської комісії для початку переговорів щодо вступу в ЄС.

Фото: Дмитро Кулеба/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-