Кулеба: Якщо Україна програє, це буде кінець Європи

Кулеба: Якщо Україна програє, це буде кінець Європи

Укрінформ
Війна Росії проти України є екзистенційною для Європи, тому вона не може дозволити собі не перемогти разом з українцями.

Таку думку міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив в інтерв'ю Forbes, передає Укрінформ.

Коментуючи ставлення європейців до затяжної війни, глава української дипломатії зазначив, що наратив «ми все одно будемо з вами стільки, скільки потрібно для вашої перемоги» лунав і від високого представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля, і від міністрів.

«Для Європи це екзистенційна війна. Європейці розуміють – це про них також. Вони не можуть собі дозволити не перемогти разом з Україною в цій війні. Це буде кінець Європи, якщо Україна програє», - сказав Кулеба.

Він також зауважив, що російська економіка повністю адаптується до війни, якщо не буде підтримуватися темп запровадження нових санкцій проти РФ, не закриватимуться канали їхнього обходу, не вирішиться питання про використання російських приватних і суверенних заморожених активів в інтересах України.

«На зустрічі глав МЗС країн ЄС у Києві я сказав партнерам – або ви це робите, або вам доведеться платити набагато більше, витрачати набагато більше ресурсів на розвʼязання проблем, створених російською агресією проти України», - зазначив очільник МЗС.

У цьому контексті Кулеба нагадав, що Президент Зеленський озвучив український санкційний план у Вашингтоні, а він сам - міністрам закордонних справ у Києві.

«Треба «вбивати» російську атомну енергетику, безжально випалювати весь російський оборонний сектор, реформувати стелю цін на російську нафту, переводити на інший рівень жорсткості розмови з країнами, які сприяють Росії в обході санкцій. Росія розвʼязала тотальну війну, треба боротися з нею не напівзаходами, а жорсткими повноцінними діями на всіх фронтах. Інакше ми просто побачимо стабілізацію російської економіки», - спрогнозував глава зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Не дочекаєтеся: Кулеба відповів авторам наративу про розкол у підтримці України

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський сказав під час спілкування з представниками ЗМІ за підсумками ІІІ саміту Європейської політичної спільноти, що запровадження 12-го пакету санкцій проти Російської Федерації – це дуже складний процес, але нині питання опрацьовується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-