Не дочекаєтеся: Кулеба відповів авторам наративу про розкол у підтримці України

Не дочекаєтеся: Кулеба відповів авторам наративу про розкол у підтримці України

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заперечив втому Заходу від підтримки України.

Про це він заявив на спільній з високим представником ЄС Жозепом Боррелем пресконференції за підсумками засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я можу відповісти всім, хто намагається створити враження і розганяє інформацію про начебто ослаблення підтримки України чи розколу підтримки України: не дочекаєтеся. Які б ситуації не виникали, ми завжди знаходитимемо рішення”, – сказав Кулеба.

Глава української дипломатії зауважив, що Україна або Європейський Союз не повинні підігравати експертам та іноді журналістам, які поширюють тезу й аналітику про втому Заходу і світу від війни.

Як приклад єдності Кулеба назвав сьогоднішню зустріч міністрів країн-членів ЄС в Києві.

Читайте також: Україна очікує на прозору оцінку виконання семи рекомендацій ЄК без додаткових вимог - Кулеба

“Це конкретний інструмент спростування цих наративів про відсутність єдності. Я процитую голову МЗС однієї країни, яка сказала: ми самі зараз працюємо над тим, щоб Україна якнайшвидше отримала системи ППО для проходження зими. Ми закликаємо всіх інших членів ЄС працювати разом із нами над цим”, – пояснив міністр.

Як повідомлялося, сьогодні, 2 жовтня, у Києві відбулося виїзне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ під головуванням високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-