У Страсбурзі розпочинається осіння сесія ПАРЄ

У Страсбурзі розпочинається осіння сесія ПАРЄ

Укрінформ
Під час осінньої сесії ПАРЄ, яка розпочинається у Страсбурзі, відбудуться термінові дебати про справедливий мир для України, говоритимуть про вивезених до Росії українських дітей, а також вручать премію з прав людини імені Вацлава Гавела.

Про це йдеться у порядку денному ПАРЄ, передає Укрінформ.

У трійці фіналістів премії Гавела, окрім польської юристки Юстини Видржинської та громадського активіста Османа Кавала з Туреччини, є також відомий український правозахисник Євген Захаров. Лауреата премії 2023 року оголосять сьогодні на відкритті сесії ПАРЄ.

Також під час сесії відбудуться термінові процедурні дебати на тему "Забезпечення справедливого миру в Україні та тривалої безпеки в Європі".

Серед інших тем запитів на проведення дебатів - "Гуманітарна ситуація в Нагірному Карабаху" та "Загибель мігрантів на морі". Відбудеться також обговорення та ухвалення резолюції з теми "Вивчення легітимності та законності відмови від обмеження терміну повноважень для чинного президента Російської Федерації".

Читайте також: Війна в Україні не має перетворитися на «нову нормальність» – президент ПАРЄ

Депутати після дебатів мають ухвалити резолюцію на тему "Роль Ради Європи у запобіганні конфліктам, відновленні довіри до міжнародних інституцій та сприянні глобальному миру»

На полях парламентської асамблеї відбудеться спільний з латвійською делегацією український захід, присвячений темі депортації українських дітей Російською Федерацією та стиранню їхньої національної ідентичності.

Парламентарії обміняються думками з європейським комісаром з питань юстиції Дідьє Рейндерсом, а голова Комітету міністрів, міністр закордонних справ Латвії Кріш'яніс Каріньш звітуватиме про роботу цього виконавчого органу Ради Європи.

Осіння пленарна сесія ПАРЄ завершиться 13 жовтня.

Читайте також: Стефанчук на зустрічі з президентом ПАРЄ подякував за всі резолюції на підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, у ПАРЄ висловили занепокоєння щодо законності поправок до конституції РФ про "обнулення" президентських термінів Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-