Зеленський і Мелоні обговорили наступний пакет допомоги Україні, зокрема посилення ППО

Зеленський і Мелоні обговорили наступний пакет допомоги Україні, зокрема посилення ППО

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні обговорили наступний пакет військової допомоги, зокрема шляхи посилення української протиповітряної оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Президента.

Зустріч Зеленського і Мелоні відбулась у межах участі в саміті Європейської політичної спільноти у Гранаді (Іспанія).

Глава держави подякував очільниці італійського уряду за солідарність і всебічну підтримку України у протидії російській агресії.

Зеленський поінформував співрозмовницю про актуальну ситуацію на фронті та наступальні операції сил оборони України з метою деокупації українських земель.

Президент відзначив гостру потребу російської армії у тривалій паузі в бойових діях.

"Будь-яке послаблення військової допомоги Україні сприятиме посиленню окупантів і повторним спробам захопити нові українські території", – наголосив він.

Відео: ОП

У контексті підготовки наступного оборонного пакету від Італії лідери двох країн обговорили питання військової підтримки України, зокрема посилення української ППО для захисту населення і зернової інфраструктури.

Окремо обговорювалися питання укладення двосторонньої угоди між Україною та Італією про безпекові гарантії на базі Спільної декларації G7 про підтримку України, ухваленої на саміті НАТО у Вільнюсі.

Співрозмовники також зосередили увагу на тому, як майбутнє головування Італійської Республіки в "Групі семи" може допомогти Україні.

Мелоні і Зеленський наголосили на неприпустимості перетворення на зброю енергетики, продовольства чи будь-яких інших соціальних проблем.

Президент України високо оцінив готовність уряду Італії взяти під патронат Одесу, зокрема фінансувати відбудову Спасо-Преображенського кафедрального собору та інших історичних пам’яток міста, пошкоджених унаслідок російських ракетних атак.

Читайте також: Зеленський і Санчес обговорили посилення українського війська

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський з візитом відвідує Іспанію, де візьме участь у саміті Європейської політичної спільноти та проведе низку двосторонніх зустрічей.

Участь у зустрічі Європейської політичної спільноти в Гранаді беруть пів сотні лідерів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-