Стефанішина обговорила з представниками НАТО й США співпрацю та прогрес реформ

Стефанішина обговорила з представниками НАТО й США співпрацю та прогрес реформ

Фото
Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина провела низку двосторонніх зустрічей на полях Варшавського безпекового форуму, які стосувалися співпраці з НАТО та прогресу реформ України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Офіс Стефанішиної.

Зокрема, під час зустрічі з головою Військового комітету НАТО Адміралом Робом Бауером віцепрем’єрка обговорила посилення взаємосумісності та активізацію співпраці України та НАТО, а також поточну безпекову ситуацію в Україні в контексті російської військової агресії. Бауер запевнив у непохитній підтримці України з боку Альянсу на кожному кроці до перемоги.

Також Стефанішина зустрілася зі спеціальною представницею генерального секретаря НАТО з питань жінок, миру та безпеки Ірен Феллін. Сторони погодились із необхідністю посилення співпраці для забезпечення гендерної трансформації політик у сфері безпеки і оборони та задоволення потреб жінок у Збройних Силах.

Із радником з національної безпеки віцепрезидента США Філіпом Гордоном віцепрем’єрка обговорила прогрес реформ в Україні, зокрема щодо забезпечення верховенства права та зміцнення демократичних інституцій. Американський колега запевнив, що США будуть підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно.

Читайте також: Стефанішина обговорила з президенткою ЄБРР підготовку до переговорів про вступ України в ЄС

Як повідомлялося, ексголова Генерального штабу Британії генерал Марк Карлтон-Сміт раніше наголосив, що членство України в НАТО відповідає інтересам Альянсу зі стратегічної позиції протистояння авторитаризму.

Фото: Фейсбук Ольги Стефанішиної

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-