Угорщина хоче зменшити новий європейський пакет допомоги Україні

Угорщина хоче зменшити новий європейський пакет допомоги Україні

Укрінформ
Уряд Угорщини виступає за те, аби розділити масштабний пакет допомоги Україні на дві частини, а не схвалювати виділення усіх 50 млрд євро одразу.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Bloomberg із посиланням на власні поінформовані джерела.

“Угорщина сказала державам-членам минулого тижня, що 25 млрд євро буде достатньо для України на цьому етапі. ЄС варто оцінити свою допомогу посередині періоду 2024-2027 років, коли допомогу має бути розподілено, вирішивши тоді, коли саме виділити решту коштів, залежно від потреб України”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Угорщина і надалі не поспішатиме схвалювати членство Швеції в НАТО - ЗМІ

Bloomberg зауважує, що усупереч широкому консенсусу в ЄС стосовно продовження допомоги Україні, дружній до Кремля уряд Угорщини регулярно намагається заблокувати виділення коштів.

“Уряд прем’єр-міністра Віктора Орбана наводить різні причини, серед яких власна неспроможність отримати доступ до важливих коштів ЄС через проблеми із верховенством права та корупцією, а також те, що в Угорщині називають “поганим ставленням” до угорської меншини в Україні”, - зазначає агенство.

Читайте також: МЗС Угорщини відреагувало на рішення України призупинити статус спонсора війни для OTP Bank

Нагадаємо: раніше стало відомо, що Європейська комісія готується виділити Угорщині 13 мільярдів євро з фондів ЄС, які поки заморожені через проблеми з верховенством права, щоб забезпечити підтримку Будапешта у питанні збільшення бюджету ЄС та надання значної фінансової допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-