Штати ще мають фонди на підтримку України, але необхідний новий пакет від Конгресу - Білий дім

Штати ще мають фонди на підтримку України, але необхідний новий пакет від Конгресу - Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати поки мають фінансування для того, щоби забезпечити безперервність військової підтримки України впродовж певного часу, однак ухвалення Конгресом нового масштабного пакета необхідно вже зараз.

Про це заявив у вівторок під час пресбрифінгу в Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо достатньо фондів для забезпечення потреб України на полі бою ще певний час. Але нам потрібно, щоби Конгрес діяв, аби гарантувати, що наша підтримка не буде перервана», - наголосив представник адміністрації США.

Читайте також: Маркарова: Зміна головнокомандувачів у США не має вплинути на підтримку України

У відповідь на прохання уточнити, що він має на увазі під визначенням «певний час», Кірбі зазначив, якщо враховувати те, що залишилося у США, а також інтенсивність виділення допомоги, йдеться, можливо, про «пару місяців». Втім це, за його словами, залежить від того, «що відбувається на полі бою, наскільки великими будуть пакети та які можливості потрібні Україні».

Водночас, підкреслив Кірбі, вкрай важливо допомогти українцям використати ефективно кожен день цієї війни – в той час, як вони продовжують важкий контрнаступ в умовах, коли стрімко наближається зима.

Читайте також: У Пентагоні заявили про готовність передати Україні ракети ATACMS

Кірбі зазначив, що про це йшлося також під час спілкування президента Байдена із союзниками й партнерами в вівторок.

«Лідери обговорили зусилля щодо подальшого надання Україні боєприпасів та систем озброєння, які потрібні їй для захисту території, а також посилення української ППО в той час, як вони готуються до нових атак на критичну інфраструктуру звісно зараз, але також у наступні місяці зими»,- розповів деталі представник Білого дому.

Читайте також: Пентагон попередив Конгрес, що гроші на військову допомогу для України закінчуються

Він додав, що іншими темами розмови були відновлення та зміцнення енергетичної інфраструктури України, а також розширення зусиль донорів для підтримки економічного відновлення України. Вони також обговорили зусилля для розв’язання проблем енергетичної, економічної й продовольчої безпеки, спричинених війною РФ.

Як повідомляв Укрінформ, Президент США Джо Байден у вівторок провів телефонні переговори щодо подальшої підтримки України з лідерами Канади, Німеччини, Італії, Японії, Польщі, Румунії, Великої Британії, Франції, а також Єврокомісії, Європейської й НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-