ЄС має активізуватися щодо передачі Україні арештованих російських активів - Кулеба

ЄС має активізуватися щодо передачі Україні арештованих російських активів - Кулеба

Укрінформ
Всі учасники Ради міністрів ЄС із закордонних справ погодилися, що Росія має заплатити за агресію проти України, потрібно лише активізувати роботу над формулюванням юридичної основи, яка дозволить передавати арештовані російські активи Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з високим представником ЄС Жозепом Боррелем пресконференції за підсумками засідання Ради міністрів у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні я також наголосив колегам на необхідності активізувати роботу над формулюванням юридичної основи, яка дозволить передавати заарештовані російські активи Україні. Ми знаємо, що є низка правових питань, які потребують вирішення. Немає таких правових питань, які не можуть бути вирішені, коли є розуміння юристами, що для цього є політична воля і в межах верховенства права такі рішення можуть бути знайдені”, – сказав він.

Кулеба підкреслив, що створення такого механізму і передача Україні російських активів полегшить життя й Україні, яка отримає додатковий ресурс, і ЄС, який нарешті знайде чітке правове рішення, що робити з цими замороженими грошима, і полегшить фінансовий тягар, який несе європейська сторона.

Читайте також: Україна очікує на прозору оцінку виконання семи рекомендацій ЄК без додаткових вимог - Кулеба

Міністр також поінформував, що всі міністри на сьогоднішній зустрічі говорили, що Росія має заплатити.

“Росії це теж полегшить життя, оскільки вона позбудеться зайвого тягаря у вигляді заморожених грошей”, – додав глава МЗС України.

Як повідомлялося, сьогодні у Києві відбулося виїзне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ під головуванням високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Фото: Фейсбук Дмитро Кулеба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-