Зеленський запевнив міністрів ЄС, що Україна виконає всі сім рекомендацій Єврокомісії

Зеленський запевнив міністрів ЄС, що Україна виконає всі сім рекомендацій Єврокомісії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив з очільниками зовнішньополітичних відомств країн Європейського Союзу питання підтримки України під час війни, інтеграції до ЄС, реалізації Формули миру та створення міжнародного трибуналу для покарання за злочин агресії РФ.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Глава держави зазначив, зокрема, що сім рекомендацій, які Україна отримала від Європейської комісії для початку переговорів щодо вступу до Євросоюзу, були великим кроком уперед і важливою мотивацією для всіх українців.

«Ми виконаємо всі рекомендації. Для нас дуже важливо сьогодні, щоб ми в цій конкретиці й жили. Ми дуже конкретна держава. Тому що в час війни треба виконувати те, що ти пообіцяв», – сказав Зеленський.

Водночас Президент зауважив, що Україні в майбутньому буде потрібно здійснити ще багато кроків та відповідних реформ.

Відповідаючи на запитання щодо перебігу реалізації української Формули миру, він назвав значним успіхом залучення до цього процесу великої кількості країн.

За його словами, нині триває робота над організацією третьої зустрічі радників із національної безпеки лідерів держав світу щодо ключових принципів відновлення сталого й справедливого миру для України.

Президент звернув увагу, що представники різних континентів уже говорять про готовність обговорювати свої мирні ініціативи на майданчику Формули миру. На його думку, Формула має бути безальтернативною основою для проведення майбутнього Глобального саміту миру, тому що саме Україна є жертвою цієї неспровокованої та несправедливої війни.

«Для нас важливі всі континенти. Якщо та чи інша європейська держава може мати вплив на збільшення присутності країн з інших континентів на майданчику Формули миру, ми будемо вдячні. Також важливо комунікувати про це з вашими суспільствами, тоді про це чутимуть і суспільства на інших континентах», – додав глава держави.

Зеленський також розповів, що триває дипломатична та юридична робота над різними форматами спеціального міжнародного трибуналу за скоєння злочину агресії проти України. При цьому він наголосив, що для Української держави важлива не назва, а справедливе покарання всіх винних у злочині агресії, тому необхідно, щоб у постійних діалогах не дійшли до того, що цей трибунал матиме формат, який не приведе до жодних наслідків.

Читайте також: Зеленський взяв участь у засіданні міністрів закордонних справ держав ЄС у Києві

Президент переконаний, що приїзд міністрів закордонних справ країн ЄС до Києва є потужним сигналом того, що Європа разом з Україною.

«Допомога Україні – це допомога всьому світові. Якщо Україна впаде, то Росія розпочне велику війну. І не лише на території нашої держави. Я переконаний, що на сьогодні стійкість України – це майбутня стійкість як мінімум Європейського континенту. Хочу подякувати, що завдяки вам ми зберігаємо цю стійкість», – підсумував Зеленський.

Участь Президента у засіданні міністрів закордонних справ держав ЄС у Києві / Фото: ОПУ

Як повідомлялося, сьогодні, 2 жовтня, у Києві відбувається виїзне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ під головуванням високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-