В Укрінформі обговорять причини та наслідки польсько-української кризи

В Укрінформі обговорять причини та наслідки польсько-української кризи

Вечірній стрім
Укрінформ
У понеділок, 25 вересня, о 19.00 на Ютуб-каналі Ukrinform TV вийде чергова програма "Укрінформ: Вечірній стрім" з ексглавою МЗС Павлом Клімкіним, темою якої буде “Польсько-українська криза: причини і наслідки”.

Польська криза - перший масштабний скандал від початку війни. Єврокомісія заявила, що не буде продовжувати обмеження на експорт сільськогосподарської продукції з України. У відповідь на це декілька країн, включаючи Польщу, вирішили запровадити односторонні обмеження. Україна вирішила подати позов до СОТ та заявила, що теж готова обмежити імпорт деяких товарів із Польщі.

Президент Польщі Анджей Дуда порівняв Україну з потопельником, який може затягнути свого рятівника, тобто Польщу, на дно. А Володимир Зеленський з трибуни Генасамблеї ООН розкритикував Польщу - говорив і про "політичний театр", і про "допомогу в підготовці сцени для московського актора".

Читайте також: США попросили у Польщі роз’яснень щодо підтримки України – Bloomberg

З боку Польщі лунали неприємні для України заяви про припинення допомоги біженцям, припинення постачання зброї та блокування вступу України до ЄС.

Одна з останніх заяв Дуди: рішення польського уряду про заборону імпорту українського збіжжя на польський ринок є правильним, але потрібно збільшувати транзит українського зерна на ринки третіх країн через територію Польщі.

У 2024 відбудуться президентські вибори у США. Є загроза, що до влади прийде Дональд Трамп. Існують певні побоювання, що підтримка України може зменшитися вже під час передвиборчої гонки.

Учасник програми - міністр закордонних справ України (2014-2019) Павло Клімкін.

Читайте також: Українське питання буде присутнє на виборах не лише у Польщі - Данілов

Під час ефіру обговорюватимуть: чому змінилися стосунки між країнами та на що очікувати після польських виборів, чи США підтримуватиме Україну, якщо Трамп стане президентом, чи потрібна Україна НАТО та хто гальмує процес вступу до Альянсу, як зміниться світ після закінчення російсько-української війни.

Ведучий - журналіст Василь Самохвалов.

"Укрінформ: вечірній стрім" виходить в ефір щопонеділка та щочетверга на Ютуб-каналі Ukrinform TV. Це програма, де провідні експерти країни обговорюють актуальні події України та світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-