Мир має бути на умовах України - Норвегія в ООН

Мир має бути на умовах України - Норвегія в ООН

Укрінформ
Норвегія підтримує українську Формулу миру, і саме Україна як жертва агресії має визначати умови миру.

Як передає Укрінформ, про це заявила міністр міжнародного розвитку Норвегії Анне Беате Твіннерейм під час виступу на загальних дебатах 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

"Ми активно підтримуємо Формулу миру Президента Зеленського, з розумінням того, що прагнення до миру є важливим, але на умовах, визначених Україною – жертвою незаконної агресії", - сказала вона. 

Твіннерейм наголосила, що Росія несе відповідальність за кричуще порушення Статуту ООН та фундаментальних принципів міжнародного права.

"Постійний член Ради Безпеки ООН прагне відмовити іншій державі-члену ООН у праві на існування, розпочавши неспровоковану і незаконну війну та ведучи цю війну у найжорстокіший спосіб, з повною зневагою до людського життя і правил ведення війни", - заявила норвезька міністерка міжнародного розвитку Норвегії.

Читайте також: Провал вторгнення РФ в Україну є важливим для всієї європейської безпеки - Міноборони Норвегії

Вона наголосила, що Норвегія надає широку цивільну, військову та гуманітарну підтримку Україні – і буде це робити "стільки, скільки буде потрібно".

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку у вівторок відкрилися загальні дебати в рамках тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-