Мішель з трибуни ООН підтвердив непохитну підтримку України з боку ЄС

Мішель з трибуни ООН підтвердив непохитну підтримку України з боку ЄС

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель під час виступу на засіданні Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку підтвердив, що Європейський Союз буде непохитно підтримувати Україну у її боротьбі проти російської агресії.

Він також закликав членів ГА ООН позбавити організацію від впливу «недружніх сил» та повернути дієздатність Ради Безпеки дотримані базових принципів Хартії ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Минулі 19 місяців постійний член Ради Безпеки, - Росія, без жодного сорому веде війну проти сусідньої країни, яка ніколи їй (Росії – ред.) не загрожувала, стирає, таким чином, фундаментальні принципи Хартії ООН. Це привносить жах та відчай у людські життя. Генеральна Асамблея вже засуджувала ескалацію російської війни проти України, яка є порушенням територіальної цілісності та суверенітету... Ми маємо зупинити Кремль на його смертельному шляху», - сказав Мішель.

Читайте також: Мішель назвав цинізмом пропозицію Росії поставити 1 мільйон тонн зерна країнам Африки

«Вони (росіяни – ред.) навіть не уповільняться, якщо будуть відчувати безкарність. Безкарність, як ми знаємо, не може бути виходом, і час для справедливості прийде. Європейський Союз буде непохитно підтримувати Україну у її праві на правомірну оборону», - додав президент Європейської ради.

Він зауважив, що в умовах сьогодення вся система ООН виявилася спорадичною та «ураженою недружніми силами». Країни-члени ООН, за його словами, мають взяти на себе відповідальність, та знову повернути діяльність ООН на міцний ґрунт з боку ЄС.

Читайте також: Притягнення РФ до відповідальності визначатиме майбутнє світу - Президент Естонії

«Нам потрібно, по перше, відновити довіру, вирішити найбільш невідкладні проблеми та відремонтувати всю систему Об’єднаних Націй. Така довіра основана на повазі до основоположних принципів, що викладені в Хартії ООН. Це повага до суверенітету, територіальної цілісності та до прав людини», - наголосив один з ключових лідерів Європейського Союзу.

Читайте також: Глава держави у Нью-Йорку зустрівся з президентом Євроради: про що говорили

Як повідомлялося, 19 - 25 вересня у Нью-Йорку відбувається тиждень високого рівня Генасамблеї ООН.

Фото: ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-