Албанія підтримала членство України в НАТО і готова приєднатися до декларації G7 про гарантії безпеки

Албанія підтримала членство України в НАТО і готова приєднатися до декларації G7 про гарантії безпеки

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у Нью-Йорку підписав із Прем’єр-міністром Республіки Албанія Еді Рамою Спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

Про це повідомив заступник керівника ОП Ігор Жовква у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогодні у Нью-Йорку Президент України Володимир Зеленський підписав з Прем’єр-міністром Республіки Албанія Еді Рамою Спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України", - зазначив він.

Жовква підкреслив, що Албанія, яка як непостійний член наразі головує в Раді Безпеки ООН і є членом НАТО з 1999 року, стала 25-ю країною, що формалізувала чітку підтримку членства України в Альянсі.

"Символічно це сталося напередодні річниці Спільного звернення Президента, Голови Верховної Ради і Прем'єр-міністра України до Організації Північноатлантичного договору від 30 вересня 2022 року щодо подання Україною заявки на членство в НАТО", - вважає заступник очільника ОП.

За його словами, декларацією Албанія підтримала набуття Україною членства в НАТО і залишається повністю відданою підтримці України на її шляху до повної євроатлантичної інтеграції.

Також він розповів, що у документі Албанія засвідчила готовність щодо надання Україні політичної, військової, технічної, оборонної і гуманітарної підтримки в рамках двостороннього та міжнародного співробітництва. Албанія буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Читайте також: Сейм Литви закликав країни НАТО прийняти Україну в Альянс наступного року

Крім того, Жовква зауважив, що Албанія висловила готовність брати участь у відновленні України після війни.

"Окрім того, під час двосторонньої зустрічі Прем’єр-міністр Еді Рама офіційно оголосив про готовність Албанії приєднатися до Спільної декларації G7 про підтримку України щодо надання нашій державі гарантій безпеки", - акцентував Жовква, додавши, що відтак Албанія стане 29-ою країною у цьому переліку союзників України.

Як повідомлялося, українська делегація на чолі з Президентом Володимиром Зеленським із 18 вересня перебуває з візитом у США.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-