Президент Бразилії заявив в ООН про необхідність діалогу для миру в Україні

Президент Бразилії заявив в ООН про необхідність діалогу для миру в Україні

Укрінформ
Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва заявив, що війна РФ проти України демонструє "неспроможність зберегти та закріпити принципи і цілі статуту ООН" та закликав до діалогу з метою мирного врегулювання.

Як передає кореспондент Укрінформу, про бразильський президент сказав у вівторок під час загальних дебатів 78-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

"Війна в Україні демонструє неспроможність зберегти та закріпити принципи та цілі статуту ООН. Ми повинні прагнути до миру. Але не буде стійкого мирного врегулювання, якщо ці рішення не будуть засновані на діалозі. Я повторюю, що потрібно працювати, аби відкрити нові можливості для переговорів", - зазначив да Сілва.

Бразильський президент у своєму виступі також розкритикував застосування "односторонніх заходів, які йдуть врозріз зі статутом ООН" і "не сприяють досягненню цілей, а лише перешкоджають процесу посередництва, примирення та мирного врегулювання спорів".

Читайте також: Байден запропонує збільшити склад Радбезу ООН

Крім того, Лула да Сілва засудив "будь-які спроби розділити світ на зони впливу та будь-які спроби повернутися до холодної війни".

"ООН та РБ ООН поступово втрачають авторитет. І така ситуація стала результатом дій постійних членів Ради безпеки, які починають нічим не санкціоновані війни для того, щоб зламати систему чи змінити режим. І саме тому важливо реформувати Раду безпеки та забезпечити більшу представленість та ефективність цього органу", - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва раніше розкритикував вторгнення Росії в Україну, але сказав, що намагається залишатися "нейтральним", аби мати можливість виступити посередником у потенційних мирних переговорах.

Читайте також: Президент Бразилії змінив позицію щодо арешту Путіна

Президент Бразилії також звинуватив США в "заохоченні війни в Україні". Білий дім відповів тим, що офіційна Бразиліа таким чином повторює російську й китайську пропаганду. Після цього глава МЗС Бразилії Мауеро Віейра під час пресконференції заявив, що не згоден із позицією офіційного Вашингтона.

У МЗС України назвали підхід президента Бразилії Лули да Сілви таким, що не відповідає реальному стану речей, та запросили його відвідати Україну, щоб зрозуміти справжню сутність російської агресії.

Фото: ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-