Японія і США заявили, що продовжать спільно підтримувати Україну

Японія і США заявили, що продовжать спільно підтримувати Україну

Укрінформ
Новопризначена глава МЗС Японії Йоко Камікава та держсекретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі в Нью-Йорку підтвердили готовність Токіо і Вашингтона продовжувати працювати разом у підтримці України, яка потерпає від агресії Росії.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на МЗС Японії повідомляє Kyodo.

Зустріч головних дипломатів Японії і Сполучених Штатів на полях сесії Генеральної асамблеї ООН стала першою після призначення Камікави на посаду міністра минулого тижня.

В ході переговорів Камікава та Блінкен також обговорили посилення військової активності Китаю в Азійсько-Тихоокеанському регіоні й наголосили на необхідності збереження стабільності в Тайванській протоці.

Вони також підтвердили важливість японсько-американського альянсу та погодилися поглибити двосторонню і тристоронню співпрацю з Південною Кореєю для протидії ракетним і ядерним загрозам з боку КНДР.

Читайте також: Нова глава МЗС Японії засудила російську агресію проти України

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі в Нью-Йорку із заступником лідера Китаю Хань Чженем обговорив низку ключових глобальних та регіональних питань, зокрема війну Росії проти України.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-