Нова глава МЗС Японії засудила російську агресію проти України

Нова глава МЗС Японії засудила російську агресію проти України

Укрінформ
Новопризначена міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава засудила вторгнення Росії в Україну і пообіцяла зберегти жорсткі економічні санкції проти РФ.

Про це вона заявила на першій після призначення пресконференції, повідомляє Укрінформ із посиланням на Kyodo.

Водночас Камікава зазначила, що у питаннях, які Японія і РФ мають вирішувати як країни-сусіди, наприклад щодо квот на вилов риби, Токіо виходитиме з національних інтересів.

Глава МЗС також заявила, що для Японії важливо підтримувати відвертий діалог із Китаєм, щоб послабити напруженість і поліпшити двосторонні відносини, та пообіцяла вибудовувати конструктивні й стабільні зв’язки з Пекіном.

Камікава, яка вже відсвяткувала 70-річчя, обійняла посаду міністра у період, коли японсько-китайські відносини напружені через суперечку щодо скидання в океан очищених від радіоактивних елементів стічних вод з АЕС «Фукусіма-1», яка розпочалася 24 серпня.

Читайте також: Україна і Японія співпрацюватимуть для залучення Азії до реалізації Формули миру – глава МЗС

Японія і Китай також мають розбіжності щодо островів Сенкаку у Східнокитайському морі, на які претендує Пекін, та посилення спільної військової діяльності Китаю з Росією.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда в середу провів кадрові зміни в уряді, призначивши на посади міністрів п’ять жінок.

Главою МЗС стала колишня міністр юстиції Японії Йоко Камікава.

Фото: EFE-EPA/FRANCK ROBICHON

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-