Зеленський виступить на дебатах Генасамблеї ООН у Нью-Йорку

Зеленський виступить на дебатах Генасамблеї ООН у Нью-Йорку

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський візьме участь у загальних дебатах на сесії Генеральної Асамблеї ООН під час тижня високого рівня, що відбудеться у Нью-Йорку в штаб-квартирі ООН з 19 по 25 вересня.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, відповідно до попереднього графіка промов глав делегацій виступ Президента України очікується в першій половині дня 19 вересня.

Тема дебатів, які триватимуть з 19 по 23 вересня, – «Відновлення довіри та глобальної солідарності: прискорення дій щодо Порядку денного до 2030 року і його Цілей сталого розвитку для забезпечення миру, процвітання, прогресу та стійкості для всіх».

Читайте також: Глави МЗС України та Бразилії скоординували позиції перед сесією Генасамблеї ООН

Першого дня, 19 вересня, також очікуються виступи лідерів Бразилії, США, Польщі, Туреччини, Угорщини, Швейцарії, Чехії – усього майже 40 глав держав.

20 вересня Зеленський візьме участь у відкритих дебатах Ради Безпеки ООН щодо України.

Читайте також: Паливо, ковдри та обігрівачі: ООН планує допомогти мільйону українців у зимовий період

78-ма сесія Генеральної Асамблеї ООН офіційно відкрилася 5 вересня. Головує на сесії Денніс Френсіс, який представляє в ООН Республіку Тринідад і Тобаго. Головою Генасамблеї його було обрано в липні цього року.

Росію на тижні високого рівня представлятиме міністр закордонних справ Сергій Лавров, котрий, як очікується, візьме участь у засіданні Радбезу ООН 20 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-