ЦПД спростував російський фейк щодо отримання Будановим британського паспорта

ЦПД спростував російський фейк щодо отримання Будановим британського паспорта

Укрінформ
Російські телеграм-канали поширюють фейкову інформацію про нібито отримання очільником Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирилом Будановим паспорта Великої Британії.

Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За версією кремлівських пропагандистів, разом із Будановим громадянами Британії стали його дружина та двоє близьких родичів. Паспорти їм привіз буцімто сам колишній прем’єр-міністр Сполученого Королівства Борис Джонсон, який перебував в Україні з візитом у суботу, 9 вересня.

Читайте також: Буданов вступає до аспірантури Острозької академії

Жодних доказів пропагандисти не дають, однак посилаються начебто на "українські джерела".

"Насправді ця новина є черговою брехнею ворожої пропаганди. По-перше, путіністи не наводять жодних доказів своїм заявам. По-друге, росія вже не вперше поширює подібні фейки про керівництво країни та очільників різних відомств. По-третє, пропагандисти навмисно посилаються на "українські джерела", оскільки таку інформацію неможливо перевірити", – зауважили в Центрі.

У ЦПД попереджають, що подібними фейками Росія намагається викликати недовіру українського суспільства до представників органів державної влади, і як наслідок – зниження рівня їх підтримки.

Читайте також: Буданов каже, що контрнаступ ЗСУ продовжиться і взимку

Як повідомляв Укрінформ, російські пропагандисти освоїли сервіс з обміну відео Cameo для створення фейків. Зокрема, поширили ролик, у якому американська кіноакторка Прісцила Преслі нібито радить Президенту України "пройти лікування від наркозалежності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-