США в ООН відповіли Росії на закиди про касетні боєприпаси для України

США в ООН відповіли Росії на закиди про касетні боєприпаси для України

Укрінформ
США передали Україні ефективні касетні боєприпаси для ураження піхоти й техніки окупантів, вони мають незначний відсоток відмов та практично не сприяють мінному забрудненню територій – на відміну від російських.

Про це заявив на засіданні Ради Безпеки ООН заступник постійного представника США посол Роберт Вуд, передає Укрінформ.

«За належного використання проти військових цілей касетні боєприпаси є ефективним інструментом на полі бою для ураження піхоти, включно з укріпленими позиціями, а також проти легкоброньованих мобільних сил, що відповідає ситуації на місцях в Україні»,- зауважив представник США.

Він підкреслив, що касетні боєприпаси, які Сполучені Штати постачають Україні, перевірені на ефективність та розроблені таким чином, щоби максимально зменшити потенційне неспрацювання вибухових зарядів.

Читайте також: Пентагон оголосив новий пакет оборонної підтримки України на $600 мільйонів

Водночас представник американської місії при ООН звернув увагу, що Росія від початку повномасштабного вторгнення в Україну застосовувала касетні боєприпаси, які мали надзвичайно високий рівень відмов.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня в Пентагоні заявили, що ЗСУ використовують американські касетні боєприпаси відповідально та ефективно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-