Пентагон оголосив новий пакет оборонної підтримки України на $600 мільйонів

Пентагон оголосив новий пакет оборонної підтримки України на $600 мільйонів

Оновлено
Укрінформ
Міністерство оборони США оголосило про виділення Україні нового пакету оборонної допомоги на загальну суму $600 мільйонів у межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

Про це заявила в четвер під час брифінгу в Пентагоні заступниця речника оборонного відомства США Сабріна Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні міністерство оборони оголошує новий пакет оборонної підтримки в рамках USAI, щоби підтримати потреби українських сил на полі бою»,- зауважила представниця оборонного відомства США.

Читайте також: Штати готують нову партію касетних снарядів для України – NYT

Вона уточнила, що пакет охоплює озброєння, техніку, обладнання, боєприпаси на загальну суму $600 мільйонів.

За оголошеною інформацією, Сполучені Штати планують надати Україні обладнання для підтримки та інтеграції систем ППО, додаткові боєприпаси для HIMARS, снаряди калібру 105 мм, засоби радіоелектронної боротьби та протидії РЕБ. Крім того, нові можливості охоплюють підривні боєприпаси для руйнування перешкод, обладнання для розмінування, а також техніку й обладнання для навчання, технічного обслуговування й підтримки.

Читайте також: На Мелітопольському напрямку у Сил оборони є нові успіхи - Маляр

Як повідомляв Укрінформ, на відміну від пакетів, виділених за повноваженнями президента США (presidential drawdown), програма USAI забезпечує фінансування для вироблення нових одиниць озброєнь і техніки виробниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-