Штати готують нову партію касетних снарядів для України – NYT

Штати готують нову партію касетних снарядів для України – NYT

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена планує незабаром передати Україні нову партію касетних снарядів після успішного застосування їх на полі бою проти російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

За словами американських чиновників, нині, через два місяці після того, як Сполучені Штати відправили першу партію касетних боєприпасів в Україну, адміністрація Байдена планує надіслати їх ще більше і планує це зробити «незабаром».

Один чиновник заявив, що саме касетні снаряди були ключовим фактором для того, щоб допомогти Україні зберегти темп контрнаступу, який її війська нещодавно набрали на південному фронті проти російських військ.

За словами українських військових, надані США касетні боєприпаси були потужним доповненням до низки зброї, яку Захід надіслав Україні для контрнаступу, і необхідною заміною їхнім запасам 155-міліметрових артилерійських снарядів.

Читайте також: Україна відзвітує перед США про застосування касетних боєприпасів – Резніков

Американські чиновники відзначають, що після їхньої передачі українські військові використовували касетні снаряди для завдання ударів по скупченнях російських військ, артилерійських системах, протиповітряній обороні, складах боєприпасів, радіолокаційних станціях і транспортних засобах.

Зазначається, що офіційні особи США не розкривають, скільки касетних боєприпасів було включено в першу партію для України із сотень тисяч, які є в наявності у Пентагону.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони США на початку липня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальним обсягом 800 млн дол., в який входять касетні боєприпаси.

Читайте також: У мережі з'явилися перші світлини касетних снарядів, які Україна отримала від США

Невдовзі міністерство офіційно підтвердило, що касетні боєприпаси вже доправлено в Україну.

Українська сторона заявила в ОБСЄ, що ЗСУ застосовуватимуть касетні боєприпаси лише в районах зосередження російських військ на тимчасово захоплених територіях, ретельно фіксуючи всі випадки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-