Глава МЗС Німеччини прибула в Україну

Глава МЗС Німеччини прибула в Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок вранці у понеділок, 11 вересня, прибула в Україну з неоголошеним раніше візитом.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

«Україна також захищає свободу й всіх нас з величезною мужністю і рішучістю. Так само, як Україна стоїть за нас, вона також може покластися на нас», - заявила Бербок після прибуття до Києва.

За її словами, зараз в Європейському Союзі готується рішення про початок переговорів про вступ України до ЄС. «Результати судової реформи (в Україні - ред.) та законодавства щодо ЗМІ вже видно. Попереду ще імплементація антиолігархічного закону та боротьба з корупцією», - зазначила глава МЗС Німеччини.

Вона також зауважила, що повним ходом йде підготовка до зими в Україні, тому у Берліні хочуть ще тісніше пов'язати європейську енергетичну мережу з українською. «Незалежно від пори року, ми не припиняємо підтримувати Україну в її захисті від російської агресії: економічно, військово, гуманітарно», - сказала Бербок.

Вона наголосила, що «жахливий терор Путіна проявляється у цілеспрямованих атаках на повсякденне життя та цивільні інституції в Україні». «Путін хоче зламати, зневірити і деморалізувати людей. Для цього він не зупиняється ні перед чим - ні перед школами, ні перед ринками, ні перед зерносховищами, ні перед залізничними станціями», - зауважила політикиня.

Бербок також згадала і про примусову депортацію українських дітей до РФ з окупованих територій. «Ми підтримуємо організації, українську владу та неурядові організації, які працюють над тим, щоб повернути викрадених дітей додому. І щоб ці злочини було розкрито. Обвинувальний акт у Міжнародному кримінальному суді також є важливим внеском у цю справу», - наголосила Бербок.

Читайте також: Бундесвер підготує до кінця року 10 тисяч українських солдатів

Це вже четвертий візит Анналени Бербок в Україну з початку повномасштабної російської агресії.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-