Глави МЗС України і Японії узгодили попередній графік переговорів про гарантії безпеки

Глави МЗС України і Японії узгодили попередній графік переговорів про гарантії безпеки

Відео
Укрінформ
Міністри закордонних справ України і Японії узгодили попередній графік переговорів щодо укладення двосторонньої угоди про гарантії безпеки в розвиток Декларації G7.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному з японським колегою Хаяші Йошімасою брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мій японський колега поінформував Президента України про готовність Японії розпочати переговори про укладення двосторонньої безпекової угоди в розвиток декларації «Групи семи», яка була ухвалена у Вільнюсі. Ми сьогодні домовилися про те, як саме відбуватимуться ці переговори, і намітили попередній графік», - сказав Кулеба.

Відео: МЗС України

У відповідь на уточнююче запитання журналістів, якими саме будуть гарантії безпеки від Японії, Кулеба зазначив, що це й буде предметом переговорів.

Читайте також: Успіх російської агресії буде сигналом не тільки Європі, але й країнам Азії – глава МЗС Японії

«Японська сторона надасть нам перший варіант своїх пропозицій, ми його доповнимо, і таким чином визначимося з точками перетину», - пояснив міністр.

Він додав, що під час перемовин глави МЗС також домовилися, що українсько-японські відносини повинні отримати системну основу.

«Для цього нам потрібно розробити кілька нових двосторонніх угод, а також створити додаткові механізми міжурядової взаємодії. Наші команди проведуть предметні консультації з цього приводу», - поінформував глава зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Україна та Японія співпрацюватимуть для залучення країн Азії до реалізації Формули миру – глава МЗС

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський і міністр закордонних справ Японії Хаяші Йошімаса під час зустрічі домовилися розпочати переговори щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки в розвиток Декларації G7.

Міністр закордонних справ Японії Хаяші Йошімаса 9 вересня перебуває з візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-