На парламентському саміті G7 ухвалили декларацію з важливими для України пунктами

На парламентському саміті G7 ухвалили декларацію з важливими для України пунктами

Укрінформ
На саміті спікерів парламентів країн «G7» було ухвалено декларацію, в якій спікери країн «Групи семи» і Європарламенту наголосили на важливих для України пунктах.

Про це повідомив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Результат роботи Парламентського саміту G7 — ухвалено декларацію, в якій спікери країн «Великої Сімки» і Європарламенту ще раз найрішучіше засудили загарбницьку війну Росії проти України», - поінформував він.

Стефанчук зазначив, що у документі також наголошується на важливості розслідування скоєних Росією злочинів і покаранні винних.

Декларацією політики закликали РФ негайно, повністю та безумовно вивести свої сили та військову техніку з усієї міжнародно визнаної території України.

Також в декларації висловлюється непохитна солідарність країн G7 з українським народом і підтримується ініціатива урядів щодо посилення далекосяжних санкцій проти Росії та Білорусі.

За словами Голови ВР, декларацією спікери країн «Групи семи» і Європарламенту засудили вихід РФ із Чорноморської зернової ініціативи й закликали її повернутися до неї та забезпечити експорт українського зерна із чорноморських портів.

Читайте також: Зеленський переконаний, що головування Італії в G7 дасть сильні рішення для глобальної безпеки

Водночас політики засудили безвідповідальну ядерну риторику Росії та її оголошення про намір розмістити ядерну зброю у Білорусі, а також закликали повернути Запорізьку АЕС компетентним органам України.

«Вдячний за ухвалення декларації й солідарність з українським народом!», - резюмував Стефанчук

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук прибув з робочим візитом в Токіо для участі у Парламентському саміті G7. 

Під час сесії «Агресія Росії проти України і міжнародний порядок» він закликав спікерів та парламенти країн «Групи семи» посприяти збройній підтримці України та підсиленню санкцій на Російську Федерацію.

Фото: Фейсбук/Руслан Стефанчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-