Німеччина не визнає «виборів» РФ на окупованих територіях України – МЗС

Німеччина не визнає «виборів» РФ на окупованих територіях України – МЗС

Укрінформ
Німеччина не визнає «виборів», які Росія проводить на тимчасово окупованих територіях України, і вважає їх відверто пропагандистською акцією.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ ФРН, яку наводить у соцмережі Х посольство Німеччини в Україні, передає Укрінформ.

«Росія проводить «вибори» в українських Донецькій та Луганській областях, Криму, частинах Херсонської та Запорізької областей. Це не що інше, як відверта пропагандистська акція. Ми не визнаємо спробу Росії здійснити анексію», - заявили у зовнішньополітичному відомстві Німеччини.

Як повідомлялося, речник Європейської комісії Петер Стано засудив проведення Москвою «виборів» на окупованих територіях України.

Читайте також: Тих, хто підтримає фіктивні вибори РФ на окупованих територіях, чекають санкції — Блінкен

Центральна виборча комісія РФ проголосувала за проведення так званих виборів на тимчасово підконтрольних загарбникам українських територіях 10 вересня у «місцеві органи влади». Йдеться про тимчасово окуповані РФ території України у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях.

У тимчасово захопленому російським військом Маріуполі на автобусних зупинках у припаркованих автівках загарбники вже достроково проводять «вибори до місцевих органів влади».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-