Посол Боднар каже, що посилення співпраці між Туреччиною і РФ не впливає на відносини з Україною

Посол Боднар каже, що посилення співпраці між Туреччиною і РФ не впливає на відносини з Україною

Укрінформ
Посилення співпраці між Туреччиною і Росією не впливає на українсько-турецькі відносини, у нас вибудувані свої напрямки і пріоритети.

Про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар на пресконференції на тему: "Зустріч Путіна та Ердогана: підсумки й рішення для України" в Медіацентрі Україна – Укрінформ, передає кореспондент агентства.

"Ні, не впливає (посилення співпраці між Туреччиною і Росією - ред.). У нас у даному випадку вибудувані свої треки чи напрямки відносин, і ті пріоритети, які ми визначили на двосторонньому рівні, ніяк не перетинаються з тим, що існує між Росією і Туреччиною", - сказав дипломат.

Він схарактеризував турецько-російські відносини як "збалансоване протистояння і взаємодію" і порадив при їх оцінці виходити насамперед з українських інтересів, а не орієнтуватися на чужі наративи.

Читайте також: Україна передала Туреччині пропозицію відновити «зерновий коридор» без РФ - посол Боднар

"Я би, чесно кажучи, не довіряв, як кажуть, на сто відсотків, тій інформації чи узагальненням, які роблять міжнародні медіа, оскільки вони їх роблять з прицілом на певні свої інтереси. А треба дивитися і на медійний спектр Туреччини, треба також свій інтерес просувати - що вигідно і що потрібно Україні. А нам потрібно, щоб у нас були стабільні стратегічні відносини з Туреччиною, оскільки там, окрім зерна, є мільйон інших питань і важливих ініціатив", - підкреслив посол.

За словами Боднара, важливо також не підпадати під вплив інформації від третіх сил та Росії, яка час від часу потрапляє в наш інформаційний простір, а ми сприймаємо її як публічний наратив.

"Це все треба досить сильно коригувати з прицілом на наші інтереси", - акцентував Боднар.

Читайте також: Кулеба прокоментував переговори Ердогана й Путіна про «зернову угоду»

Як повідомляв Укрінформ, 4 вересня у Сочі відбулася зустріч президентів Туреччини та Росії, головною темою якої було відновлення дії Чорноморської зернової ініціативи. Згоди по цьому питанню досягнуто не було.

Зернова угода - домовленість між ООН, Туреччиною, Україною і Російською Федерацією про морські коридори для вивезення українського зерна, підписана 22 липня 2022 року. 17 липня 2023 року термін її дії завершився, РФ відмовилась від участі в ній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-