Блінкен назвав мету свого візиту в Україну

Блінкен назвав мету свого візиту в Україну

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що в ході свого візиту до Києва він проведе зустрічі з партнерами, під час яких сторони обговорять контрнаступ, допомогу та зусилля з відновлення України.

Про це він написав у соцмережі Х (колишній Твіттер), передає Укрінформ.

«Знову в Києві сьогодні, щоб зустрітися з нашими українськими партнерами, щоб обговорити їхній триваючий контрнаступ, майбутню допомогу та зусилля з відновлення, і, перш за все, щоб зміцнити непохитну підтримку України з боку США», - наголосив він.

Як зазначається на сайті Держдепу США, перебуваючи в Україні, Блінкен зустрінеться з Президентом Володимиром Зеленським і Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, щоб обговорити поточний контрнаступ України та майбутні зусилля з відновлення та відбудови. Блінкен обговорить енергетичні, безпекові та гуманітарні потреби України, а також те, як Сполучені Штати можуть продовжувати підтримувати Україну в цих сферах.

Читайте також: США бачать прогрес у контрнаступі і хочуть переконатися, що Україна має все необхідне - Блінкен

Як повідомлялося, 6 вересня Ентоні Блінкен прибув в Україну та розпочав свій візит із вшанування загиблих українських воїнів на кладовищі. Він вже зустрівся з главою МЗС Дмитром Кулебою.

За даними американських ЗМІ, держсекретар США в ході дводенного візиту може оголосити про новий пакет допомоги Україні на понад 1 млрд доларів.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-