Резніков категорично проти е-декларування для військових під час воєнного стану

Резніков категорично проти е-декларування для військових під час воєнного стану

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що виступає категорично проти відновлення е-декларування на період воєнного часу для військовослужбовців з міркувань їхньої безпеки.

Про це він сказав на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я категорично проти відновлення декларування на період воєнного часу, знову ж таки, щодо військовослужбовців, а тим паче - членів їх родин. Я вважаю, що це категорично наражає їх на ризики, на небезпеку, тому що доступ до тих реєстрів, навіть якщо вони закриті, може бути у ворога. А це означає, що кожен офіцер, кожен солдат, сержант, матрос, адмірал стає предметом уваги з усіма деталями - де знаходиться майно, де в нього родичі й далі, наслідки того ми всі знаємо. Тому я публічно цю позицію заявляв і заявляю, і ми офіційно писали зауваження комітету в парламент, який попросив нас висловити свою думку”, - сказав Резніков.

Він нагадав про право добровільної подачі декларації при закритих реєстрах, на думку міністра, “це питання доброчесності”.

“Я просто нагадаю, я здав декларацію добровільно за 2021 рік і подав декларацію за 2022 рік добровільно, демонструючи підхід культури щодо доброчесності. Про що, напевно, не можна сказати про багатьох, наприклад, народних депутатів, які відносяться до профільного комітету. Принаймні я не бачив їх у переліку людей, які продемонстрували доброчесність і подали декларацію. Тому тут питання, мені здається, власного прикладу”, - підкреслив міністр оборони.

Читайте також: ВР планує до початку жовтня ухвалити закон про відновлення декларування - депутат

Як повідомлялося, Верховна Рада на початку повномасштабної війни призупинила процес обов'язкового декларування майна чиновниками, дозволивши подати дані про свої статки вже після скасування воєнного стану. При цьому НАЗК залишило можливість для добровільного подання декларації.

Наприкінці липня 2023 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №9534 про відновлення електронного декларування під час воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-