Україна й Канада почали переговори щодо безпекових гарантій

Україна й Канада почали переговори щодо безпекових гарантій

Укрінформ
Україна розпочала переговори з Канадою щодо укладення двосторонньої угоди про надання безпекових гарантій, 

Про це повідомив у Телеграмі керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, передає Укрінформ.

"Україна розпочала переговори з Канадою щодо укладення двосторонньої угоди про надання безпекових гарантій, як це передбачено Спільною декларацією про підтримку нашої держави. За дорученням Президента України Володимира Зеленського, здійснюю координацію перемовин", - зазначив Єрмак.

Керівник Офісу Президента додав, що перший раунд переговорів провів його заступник Ігор Жовква.

Канада стала третьою після Сполучених Штатів Америки та Великої Британії країною Групи семи (G7), із якою Україна почала відповідні переговори, і продовжила позитивну динаміку виконання досягнутих Україною безпекових домовленостей із ключовими міжнародними партнерами.

Єрмак наголосив, що двосторонні гарантії безпеки, які Україна має отримати вже зараз, зроблять Україну більш захищеною ще до набуття повноправного членства у НАТО.

Читайте також: Безпекові гарантії для України: Греція приєдналася до декларації G7 – Зеленський

"Гарантії безпеки для України мають бути дієвими й слугувати перехідним етапом на шляху нашої держави до членства в Альянсі – єдиної найнадійнішої на сьогодні гарантії безпеки", - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський подякував Північній Македонії за приєднання до декларації G7 щодо підтримки безпекових гарантій для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-