Бельгія непохитно підтримує боротьбу України за власну свободу - прем'єр

Бельгія непохитно підтримує боротьбу України за власну свободу - прем'єр

Укрінформ
Влада та громадяни Бельгії захоплюються героїзмом українців у їх спротиві російській агресії, та непохитно підтримують продовження військової , гуманітарної та фінансової допомоги для України.

Про це під час віртуального звернення до учасників саміту "Кримської платформи", який відбувається сьогодні у Києві, заявив прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Громадяни Бельгії продовжують захоплюватися українським героїчним спротивом. Не має бути сумніву в тому, що Бельгія, її уряд, парламент та громадяни, непохитно підтримують бажання України жити в мирі та вільно від окупації. Ми підтримуємо мирний план Президента Зеленського з 10 пунктів, включаючи відновлення територіальної цілісності України та її міжнародно визнаних кордонів. У цьому випадку є очевидним, що так звані «вибори», які можуть бути проведені на окупованих територіях у вересні поточного року, не матимуть абсолютно жодної легітимності або правової чинності», - сказав глава бельгійського уряду.

Він зауважив, що не може бути стійкого миру без відповідальності для всіх, хто є винним у воєнних злочинах та у інших серйозних злочинах, що були скоєні Росією під час її загарбницької війни проти України. У цьому контексті бельгійці вітають заснування спеціального міжнародного трибуналу для переслідування за злочин агресії проти України.

Читайте також: Бельгія допомогла у навчанні тисячі українських військових – ЗМІ

«Володимире, ви можете продовжувати розраховувати на нашу підтримку. Ми запропонуємо військову, гуманітарну та фінансову підтримку. Ми не маємо забувати, що Україна пропонує нам, бельгійцям та європейцям, цінний урок спротиву та стійкості перед обличчям зла, нагадує нам про важливість боротьби за свободу та демократію. Слава Україні!», - наголосив Александр де Кроо, звертаючись до Президента України.

Як вже повідомлялося, сьогодні в Києві проходить третій саміт "Кримської платформи", яка є ключовим міжнародним інструментом у зусиллях із звільнення півострова від російської окупації, його відновлення та сталого розвитку у складі України.

Фото: facebook.com/alexanderdecroo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-