Бельгія допомогла у навчанні тисячі українських військових – ЗМІ

Бельгія допомогла у навчанні тисячі українських військових – ЗМІ

Укрінформ
Бельгія у межах тренувальних програм під егідою ЄС допомогла у підготовці тисячі українських військовослужбовців.

Про це повідомляє The Brussels Times, передає Укрінформ.

«Від початку війни в Україні, за повідомленням міністра оборони країни Людівін Дедондер, бельгійська армія провела тренування для 1000 українських військовослужбовців у межах програм військової допомоги ЄС. Бельгія бере участь у тренуванні українських військ як на території країни, так і за її межами. ...До цієї роботи залучені від 50 до 100 бельгійських військових», - йдеться у статті.

Читайте також: Ігнат розповів, як довго українські пілоти навчатимуться на F-16

Зазначається, що українські військовослужбовці за допомогою бельгійських колег набувають навичок з використання підводних дронів, морського розмінування, розмінування на суходолі тощо. Інші напрямки спеціалізації включають стрілецьку підготовку та навчання артилеристів.

Таким чином, українські військовослужбовці набувають досвіду використання зброї та техніки західного зразка, що надходить в Україну як військова допомога від країн ЄС.

Очікується, що бельгійські інструктори у серпні братимуть участь у програмі НАТО з тренування українських пілотів на бойових літаках F-16.

Читайте також: Наєв провів військові навчання у Північній операційній зоні

Як повідомлялося, торік ЄС прийняв рішення започаткувати Військову допоміжну місію ЄС для України (EUMAM Ukraine), яка попервах була розрахована на підготовку 15 тисяч українських військовослужбовців. У лютому 2023 року ЄС оголосив про рішення збільшити до 30 тисяч кількості українських військових, які проходитимуть тренування у країнах-членах ЄС. Загальна вартість програм оцінюється у €106,7 мільйона.

Фото: Belga / Dirk Waem

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-