Наєв провів військові навчання у Північній операційній зоні

Наєв провів військові навчання у Північній операційній зоні

Фото
Укрінформ
Під керівництвом командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва у Північній операційній зоні відбулися військові навчання.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У межах навчань військовослужбовці відпрацювали низку бойових завдань, серед яких – стрільби з мінометів, керування танками, штурм ворожих позицій, скидання вибухівки з дронів, зачистка території.

За словами командувача Об’єднаних сил ЗСУ, під час таких тренувань відпрацьовуються тактика, а також психологічна готовність.

У Північній операційній зоні відбулися навчання під керівництвом Наєва / Фото: Євген Любімов, Укрінформ

Наєв зазначив, що в цих навчаннях беруть участь військові, які нещодавно повернулися зі сходу України, тобто мають бойовий досвід. "Ми направляємо особовий склад у складі підрозділів на схід. Хлопці, які виконали завдання, повертаючись сюди, не сидять склавши руки, а тренують себе, передають досвід тим хлопцям, які не мають такого бойового досвіду. На цих навчальних місцях досвідчені інструктори з бойовим досвідом. Вони навчають особовий склад правильному поводженню на полі бою, відточують їхні навички задля того, щоб у разі виконання бойових завдань вони повністю були готові", – розповів генерал-лейтенант.

Читайте також: Ситуація на північному напрямку повністю контрольована Силами оборони – Наєв

Він наголосив на важливості проведення військових тренувань та закликав колег не залучати до участі в бойових діях непідготовлених бійців.

"Усі хлопці мають бути готові до того, що їх очікує, щоб вони були спроможні діяти в справжніх бойових умовах. Сержанти обов‘язково мають уміти керувати підлеглим особовим складом, знати мету, завдання, досягати цієї мети, виконувати завдання послідовно, а головне – берегти людей. Збереження людських життів полягає в їх підготовці. Адже непідготовлений воїн не спроможний захистити не те що себе, а й може не виконати завдання", – додав Наєв.

У цьому контексті командувач зауважив, що особисто переконався в наявності ефекту від відповідних тренувань: "Він полягає в тому, що воїни, пішовши на виконання бойових завдань, уже розуміли, чого від них вимагають".

Читайте також: Київська ГЕС прикрита від ударів з повітря та захищена від ворожих ДРГ — Наєв

У межах навчань Наєв нагородив сержантів за сумлінне виконання службового обов‘язку з відсічі збройної агресії Російської Федерації Відзнакою командувача Об‘єднаних сил ЗСУ "За службу та звитягу ІІІ ступеня".

Як повідомляв Укрінформ, Наєв наказав усім підпорядкованим угрупованням не відправляти на виконання бойових завдань непідготовлених військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-