Німеччина продовжить підтримку України, доки РФ не припинить війну – Бербок

Німеччина продовжить підтримку України, доки РФ не припинить війну – Бербок

Укрінформ
Німеччина ніколи не визнає незаконної анексії Росією українських територій, яка є грубим порушенням міжнародного права, і продовжить підтримку України, доки РФ не припинить цю війну.

Про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час онлайн-виступу на третьому Міжнародному саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу

«Незаконна анексія Росією українських територій – це грубе порушення Статуту ООН і міжнародного права, яке ми ніколи не приймемо і яке має бути покаране. Луганськ – це Україна. Донецьк – це Україна. Запорізька область – Україна. Херсон – Україна. І Крим – це теж Україна", – сказала Бербок.

Вона зазначила, що з моменту російського повномасштабного вторгнення Німеччина стоїть пліч-о-пліч з Україною і допомагає у протидії агресії. За словами Бербок, ФРН продовжить цю підтримку, а всі учасники саміту мають усвідомлювати, що вона має тривати стільки, скільки це буде потрібно.

Читайте також: Територія України є неподільною і недоторканною - Блінкен процитував формулювання референдуму 1991 року

«Сьогодні партнери і друзі стоять поруч з Україною. Ми хотіли б, щоб Україна перемогла у цій війні і запанував мир... Ми не зупинимося, поки Росія не зупинить свою жорстоку війну», - запевнила глава МЗС Німеччини.

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Києві відбувається третій Міжнародний саміт Кримської платформи, присвячений баченню України щодо майбутнього тимчасово окупованого Криму і питанням безпеки у Чорноморському регіоні.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-