Безпекові гарантії для України: Зеленський запросив Фінляндію до переговорів

Безпекові гарантії для України: Зеленський запросив Фінляндію до переговорів

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський запросив Фінляндську Республіку розпочати переговори щодо двостороннього документа про безпекові гарантії для України.

Про це глава Української держави повідомив на спільному брифінгу з Премʼєр-міністром Фінляндії Петтері Орпо в Києві, передає Укрінформ.

Зеленський зазначив, що Фінляндська Республіка змістовно підтримала глобальні зусилля щодо української Формули миру. Він підкреслив, що під час сьогоднішньої зустрічі отримав запевнення від Орпо щодо готовності Фінляндії долучитися до реалізації пунктів Формули миру. 

Водночас Президент України розповів: “Я запросив Фінляндію розпочати переговорити щодо двостороннього документа про безпекові гарантії для України. Фінляндія вже приєдналась до відповідної декларації. Тепер час для двосторонньої угоди. Я впевнений, що вона буде конкретною”. 

Окрім того, за його словами, під час зустрічі обговорювалося посилення спільної єдності в Європі та євроантлантичному просторі. Зеленський підкреслив, що Фінляндія підтримує Україну на шляху до Європейського Союзу і НАТО. У цьому контексті він наголосив, що цьогоріч Україна планує розпочати переговори про членство в ЄС. “Україна буде готовою до цього”, — додав глава Української держави.

Читайте також: Зеленський анонсував 18-й пакет оборонної допомоги від Фінляндії

Як повідомлялося, Премʼєр-міністр Фінляндії Петтері Орпо перебуває з візитом в Україні.

11-12 липня у Вільнюсі відбувся саміт НАТО. Лідери країн "Групи семи" (G7) погодили "Спільну декларацію про підтримку України". До декларації вже приєдналася понад 20 країн, список продовжує поповнюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-