Євросоюз профінансує частину витрат держав-членів, які передають Україні F-16 - Боррель

Євросоюз профінансує частину витрат держав-членів, які передають Україні F-16 - Боррель

Укрінформ
У Нью-Йорку під час тижня високого рівня в рамках чергової сесії Генеральної Асамблеї ООН наприкінці вересня може відбутися зустріч щодо миру в Україні, заявив у понеділок високий представник ЄС Жозеп Боррель на пресконференції в Палаці Магдалени в Сантандері, Іспанія.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Europa Press.

За словами Борреля, робота над підготовкою такої зустрічі нині ведеться. Міжнародна спільнота має чинити тиск на Росію з метою припинення війни, зазначив він.

«Тільки Росія може зупинити війну, Росія її почала, і Росія повинна її закінчити», – додав високий представник ЄС.

Читайте також: Боррель – про ракетну атаку РФ на Чернігів: Боягузливий удар по мирних жителях

Він зазначив, що, Євросоюз «продовжить підтримувати Україну» й профінансує частину витрат для передачі Києву літаків F-16 відповідно до рішення Данії, Нідерландів і США, якщо країни-промоутери звернуться з відповідним проханням.

Боррель висловив упевненість, що ці літаки важливі для країни, хоча й визнав, що, «на жаль», вони «не зможуть бути використані дуже скоро», оскільки спочатку потрібно навчити пілотів, що є «тривалим завданням».

«Але чим швидше ми розпочнемо, тим краще», – зауважив він.

Читайте також: «Літакова коаліція» зростатиме, винищувачів стане більше – Резніков

Боррель наголосив, що Україна «не має повітряної підтримки та ракет дальнього радіуса дії», які, на його думку, «були б дуже потрібними», аби запобігти продовженню бомбардувань Росією українських міст, оскільки Київ не має можливості відповісти таким самим засобами.

Високий представник також звинуватив Росію у щоденних атаках безпілотників на українську територію по цивільних об’єктах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-