Республіка Косово приєдналася до Декларації G7 про підтримку України

Республіка Косово приєдналася до Декларації G7 про підтримку України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Косова Альбін Курті заявив у понеділок про приєднання республіки до Декларації Групи семи щодо підтримки України.

Як передає Укрінформ, про це Курті повідомив на своїй сторінці в соцмережі Х (колишній Твіттер).

«Республіка Косово приєднується до Декларації G7 про підтримку України. Забезпечення перемоги України та притягнення лідерів Росії до відповідальності за їхні злочини є важливим для збереження миру та демократії», – написав прем’єр, прикріпивши до допису зображення документа.

В опублікованій заяві йдеться про те, що «вплив війни виходить далеко за межі України», а також, що Росія намагається дестабілізувати країни західних Балканів за допомогою своїх головних автократичних союзників у регіоні, щоб відволікти увагу від незаконного вторгнення в Україну.

Фото: Х / Albin Kurti
Фото: Х / Albin Kurti

Курті подякував українському народові за «мужній опір» під час захисту спільних цінностей, зокрема демократії, прав людини та глобального миру і стабільності, а також висловив «глибокі співчуття» з приводу втрат та страждань.

Читайте також: Декларація країн G7 гарантує Україні безпекову допомогу, але не безпеку – експерт

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбувся саміт НАТО. Лідери країн "Групи семи" (G7) погодили "Спільну декларацію про підтримку України". Згодом до декларації приєдналася ще низка країн, список продовжує поповнюватися.

За даними керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, станом на 18 серпня, до Декларації G7 доєдналися вже 25 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-