В ОП не згодні, що Індія «випала» для України, робота щодо участі в саміті досі триває

В ОП не згодні, що Індія «випала» для України, робота щодо участі в саміті досі триває

Укрінформ
Київ не отримав запрошення на саміт G20 в Індії, проте українська сторона продовжує працювати з індійською над тим, щоб все ж взяти участь у цій зустрічі "в тому чи іншому форматі".

Про це в ефірі телемарафону сказав заступник голови Офісу президента Ігор Жовква, передає Укрінформ із посиланням на liga.net.

Журналіст попросив Жовкву прокоментувати те, що Індія "випала" як потенційний майданчик для "саміту миру", оскільки Україна не отримала запрошення на зустріч G20.

"Мені особисто не так зрозуміло, як вам, що Індія "випала". Знаєте, в дипломатії такий принцип: ніколи не говори ніколи. Ми працюємо з індійською стороною над залученням в тому чи іншому форматі України до участі в саміті G20. На цьому я поки що поставлю три крапки", – сказав Жовква.

Читайте також: Кулеба: Працюємо з країнами G20, щоб голос України почули на саміті в Нью-Делі

Як повідомлялося, 18-й саміт глав держав та урядів G20 відбудеться у Нью-Делі. Про рішення не запрошувати Україну на саміт на початку червня заявляв і очільник МЗС Індії Субраманьям Джайшанкар. Тоді дипломат пояснював це тим, що на форумі мають бути присутні лише країни-учасниці об'єднання, Україна ж не входить до G20.

Згідно з опублікованим на сайті саміту переліком, серед учасників є Росія.

Міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар повідомив, що Індія запросила дев’ять країн – Іспанію, Бангладеш, Нігерію, Маврикій, Єгипет, Нідерланди, Оман, Сінгапур та Об’єднані Арабські Емірати – і що ніхто, крім них та держав-членів, не братимуть участь у заході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-