Кулеба: Працюємо з країнами G20, щоб голос України почули на саміті в Нью-Делі

Кулеба: Працюємо з країнами G20, щоб голос України почули на саміті в Нью-Делі

Укрінформ
Україна працює з країнами «Великої двадцятки», щоб наш голос був почутий на 18-му саміті глав держав та урядів G20 у Нью-Делі.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі програми «Сніданок з 1+1», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Коментуючи участь Росії у саміті G20, глава української дипломатії зауважив, що, «на жаль, Росія входить до цього формату», окрім того, Індія і Росія доволі тісно співпрацюють.

Очільник МЗС також висловив сумнів у тому, що Володимир Путін поїде на саміт у Нью-Делі, а наші партнери, за його словами, вже відпрацювали техніку під назвою «ігноруй Лаврова».

Кулеба також зазначив, що Україна не намагатиметься потрапити на саміт G20.

«Навіщо виламувати двері? З Індією є діалог, є рівень комунікації, знову ж таки у зустрічі в Саудівській Аравії представники Індії брали участь, як і представник Китаю… Ми працюємо над певним форматом взаємодії з G20, щоб голос України там був почутий», - сказав глава української дипломатії.

Він також висловив упевненість, що наші партнери не вестимуть на саміті перемовин щодо України без координації з українською стороною «кожної позиції, кожного елементу».

Читайте також: МЗС працює над тим, щоб отримати запрошення на саміт G20 у Індії

Як повідомлялося, 18-й саміт глав держав та урядів G20 відбудеться у Нью-Делі. Про рішення не запрошувати Україну на саміт на початку червня заявляв і очільник МЗС Індії Субраманьям Джайшанкар. Тоді дипломат пояснював це тим, що на форумі мають бути присутні лише країни-учасниці об'єднання, Україна ж не входить до G20.

Згідно з опублікованим на сайті саміту переліком, серед учасників є Росія.

Міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар повідомив, що Індія запросила дев’ять країн – Іспанію, Бангладеш, Нігерію, Маврикій, Єгипет, Нідерланди, Оман, Сінгапур та Об’єднані Арабські Емірати – і що ніхто, крім них та держав-членів, не братимуть участь у заході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-