Єрмак подякував країнам, які долучаються до декларації G7 на підтримку України

Єрмак подякував країнам, які долучаються до декларації G7 на підтримку України

Укрінформ
Приєднання країн до Вільнюської декларації G7 про підтримку України допоможе убезпечити Європу і весь цивілізований світ у довгостроковій перспективі.

Про це керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак написав у Телеграмі, висловлюючи вдячність низці країн за ухвалення відповідного рішення, передає Укрінформ.

«Ми вдячні народам Латвії, Литви та Естонії за їхнє рішення приєднатися до Вільнюської декларації G7 про підтримку України. Це допоможе убезпечити Європу і весь цивілізований світ у довгостроковій перспективі. Ми дуже цінуємо всю допомогу, яку ви надаєте нашим людям», - написав Єрмак.

Він також подякував Республіці Болгарія за рішення приєднатися до Вільнюської декларації: «Такий крок Болгарії посилює нашу спільну безпеку в регіоні та сприяє подальшому розвитку українсько-болгарського співробітництва».

Читайте також: Країни Балтії приєдналися до декларації G7 на підтримку України

Як повідомлялося, уряд Болгарії у середу схвалив приєднання країни до декларації G7 щодо підтримки безпекових гарантій для України.

Як повідомляв Укрінформ, 11-12 липня у Вільнюсі відбувся саміт НАТО. Лідери країн "Групи семи" (G7) погодили "Спільну декларацію про підтримку України".

Згодом до декларації приєдналися Бельгія, Чехія, Греція, Данія, Фінляндія, Ісландія, Ірландія, Латвія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Румунія, Іспанія та Швеція. Список продовжує поповнюватися.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-