У Білому домі прокоментували розмови про членство України у НАТО в обмін на території

У Білому домі прокоментували розмови про членство України у НАТО в обмін на території

Укрінформ
У Білому домі прокоментували заяву керівника апарату генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Стіана Єнссена, який припустив, що Україна може стати членом НАТО у випадку територіальних поступок РФ.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу для іноземних журналістів у Вашингтоні заявив координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі.

«Ця (заява – ред.) не є точною. Ми вже говорили про спроби допомоги в пошуку шляху щодо членства. Ми вже публічно казали, що НАТО буде в майбутньому України, і на саміті у Вільнюсі Альянс підтримав цю ідею. Також була підтримана ідея того, що шлях для цього членства може бути розроблений», - сказав він.

Кірбі також наголосив, що нині увага повинна бути зосереджена на допомозі України відбити російську агресію та відвоюванні територій, які їй законно належать.

«І вони (українці – ред.) роблять прогрес щодня. Навіть вони самі сказали, що все йде не так швидко, як їм би хотілося. Проте вони роблять прогрес. Ми продовжуватимемо їх підтримувати. Цього тижня ви бачили про оголошення нового пакету безпекової допомоги від США. Саме на цьому нині зараз зосереджена наша увага», - зазначив він.

Читайте також: Кулеба: Столтенберг має чітку позицію – обміну територій України на членство в НАТО бути не може

Напередодні ЗМІ поширили заяву керівника апарату генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Стіана Єнссена, який припустив, що Україна може стати членом НАТО у випадку територіальних поступок РФ. За його словами, дискусії про майбутній статус України в контексті Альянсу після війни вже тривають, в них, серед іншого, лунають опції з відмовою Києва від частини території.

Згодом у МЗС України відреагували на цю заяву, назвавши подібні розмови абсолютно неприйнятними.

У НАТО заяву Єнссена щодо відмови України від частини своїх територій в обмін на вступ до Альянсу назвали «помилкою».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-