У НАТО допустили членство України в Альянсі при територіальних поступках – у МЗС відреагували

У НАТО допустили членство України в Альянсі при територіальних поступках – у МЗС відреагували

Укрінформ
У відповідь на думку, що її висловили у секретаріаті НАТО, щодо імовірності територіальних поступок з боку України Міністерство закордонних справ України застерегло, що формування цього наративу грає на руку Росії і є абсолютно неприйнятним.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Розмови про вступ України в НАТО в обмін на відмову від частини українських територій є абсолютно неприйнятними. Завжди виходили з того, що Альянс, як і Україна, територіями не торгують”, - наголосив речник.

Читайте також: Чи готовий Кремль воювати з НАТО?

Він застеріг, що свідома чи несвідома участь посадовців НАТО у формуванні наративу про можливість відмови України від частини своїх територій грає на руку Росії. Натомість за словами Ніколенка, в інтересах євроатлантичної безпеки обговорювати шляхи пришвидшення перемоги України та набуття нею повноправного членства в НАТО.

Насамкінець дипломат зазначив, що в МЗС України налаштовані на подальше плідне співробітництво із секретаріатом НАТО задля досягнення цих цілей.

Читайте також: «Важка осінь» української дипломатії: буде важко, але не критично

Як повідомлялося, керівник апарату генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Стіан Єнссен допустив, що Україна може стати членом Північноатлантичного альянсу у випадку територіальних поступок Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-