МЗС Франції засудило удари Росії по українських зерносховищах

МЗС Франції засудило удари Росії по українських зерносховищах

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Франції рішуче засудило нові російські удари по зерносховищах на півдні України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі відомства.

«Франція рішуче засуджує російські безпілотні удари, завдані цієї ночі по зерносховищах в одному з портів на Дунаї в Одеській області. Ці удари, внаслідок яких, зокрема, було пошкоджено зернові елеватори, були навмисно спрямовані проти інфраструктури, що має найважливіше значення для глобальної продовольчої безпеки. Цими новими атаками Росія знову порушує міжнародне право», - заявили в МЗС.

У відомстві наголосили, що Росія продовжує перешкоджати експорту зерна, ставити під загрозу судноплавство у Чорному морі та здійснювати шантаж у питанні глобальної продовольчої безпеки.

«В умовах такої цинічної інструменталізації Росією продовольчої безпеки Франція та її європейські партнери обрали шлях відповідальності та міжнародної солідарності», - йдеться у повідомленні.

У МЗС Франції нагадали, що торік країна на національному рівні задіяла понад 840 мільйонів євро на цілі продовольчої допомоги, зокрема близько 250 мільйонів євро екстреної допомоги для підтримки найбільш постраждалому населенню. Вона робить свій внесок у роботу «коридорів солідарності», створених Європейським союзом, які дозволили вивезти понад 60% українського зерна автомобільним, залізничним та річковим транспортом.

Читайте також: Чергова атака РФ на порти України лише зміцнює намір США підтримувати український експорт – Брінк

Крім того, зазначається, що Франція продовжить надавати підтримку українським судовим органам та Міжнародному кримінальному суду з метою боротьби з безкарністю за злочини, які вчиняє Росія.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок нічної дронової атаки по Одеській області руйнувань зазнали складські приміщення та зерносховища одного з портів Дунаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-