Кулеба: Після зустрічі у Джидді рухаємося в напрямку Глобального саміту хорошими темпами

Кулеба: Після зустрічі у Джидді рухаємося в напрямку Глобального саміту хорошими темпами

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба переконаний, що після зустрічі радників у Джидді щодо Формули миру держава рухається в напрямку с хорошими темпами.

Про це глава української дипломатії заявив в інтервʼю Arab News, передає Укрінформ.

За словами Кулеби, ще передчасно обговорювати конкретні місця чи дати Глобального саміту миру, але діалог рухається у правильному напрямку.

«Після зустрічі в Джидді я можу підсумувати, що ми точно рухаємося в цьому напрямку хорошими темпами, і це (Глобальний саміт миру - ред.) відбудеться», — зазначив міністр, додавши, що Україна активно працює із Саудівською Аравією та іншими країнами, які беруть участь у організації саміту.

Читайте також: Україна за результатами зустрічі в Джидді готує кроки з реалізації Формули миру - Єрмак

«І результати цього саміту дуже чіткі — Формула миру в Україні, яка є комплексним способом вирішення конфлікту, буде результативною, і всі питання, які охоплює ця формула миру, почнуть виконуватися. Це єдиний шлях вперед, заснований на Статуті ООН і міжнародному праві», - підкреслив очільник МЗС України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський у листопаді 2022 року під час виступу перед учасниками саміту Групи двадцяти презентував українську Формулу миру з 10 пунктів, наразі триває підготовка Глобального саміту миру. Українська влада прагне провести Глобальний саміт миру восени 2023 року.

Читайте також: Зеленський: Формула миру може стати універсальною для припинення інших збройних конфліктів

У Джидді 5-6 серпня відбулася друга зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних директорів щодо ключових принципів миру на основі Формули миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-