Німеччина готова разом із G7 тиснути на країни, які допомагають Росії обходити санкції – Лінднер

Німеччина готова разом із G7 тиснути на країни, які допомагають Росії обходити санкції – Лінднер

Укрінформ
Міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер вважає, що позбавити Росію можливості обходу санкцій ЄС можна шляхом спільного тиску країн «Групи семи» на треті країни, через які РФ отримує необхідні їй підсанкційні товари.

Про це Лінднер сказав на спільній з українським колегою Сергієм Марченком пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Міністр фінансів ФРН зазначив, що Німеччина готова постійно перевіряти існуючу санкційну систему в пошуку можливостей для обходу Росією санкцій.

«Ми знаємо, що існує обхід санкцій (Росією - ред.). Німеччина в останні місяці в рамках зустрічей міністрів фінансів постійно звертала на це увагу. Йдеться не лише про те, щоб ми самі цього не робили, а щоб треті країни не закуповували підсанкційні товари для перепродажу їх до Росії. Тут треба, щоб країни «Групи семи» і всі ті, хто поділяє ці цілі, згуртуватися, щоб тиснути на ці треті країни. Треба чітко сказати, що це не залишиться без наслідків», - сказав Лінднер.

Він запевнив, що Німеччина продовжить діяти в цьому напрямку, і зазначив, що в країнах G7 теж «існує таке розуміння».

Читайте також: Міністр фінансів Німеччини - про ракети Taurus для України: Я підтримую, але є певні процедури

Як повідомлялося, міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер прибув до Києва вранці 14 серпня − це його перший візит до української столиці з початку повномасштабної війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-